top of page
Search

Honden en angst bij vuurwerk

Een healing kan helpen om je hond lekkerder in zijn vel te laten zitten, waardoor hij het vuurwerk beter aan kan. Daarnaast is het wijs om vuurwerktraining te doen, maar het is alweer wat laat in het jaar om daar nog mee te beginnen.

Wie weet lukt dat toch nog en anders zet je het vast in je agenda voor 2023. 😇


De website Doggo.nl heeft ook goede tips. Enkele daarvan zijn ook zonder vuurwerktraining zeer bruikbaar:


Laat je hond zelf een veilige plek zoeken

Als het zover is en je hond heeft de behoefte om weg te kruipen, laat dat dan toe. Het heeft geen zin om hem te dwingen bij je op de bank te komen zitten. Laat het dus aan de hond over waar hij zich op dat moment het veiligste voelt. Leg desnoods een deken over de plek waar de hond wegkruipt, dat kan de bench zijn, in zijn mand, onder het bed, etc. En eventueel een kledingstuk met jouw geur erbij, zodat je hond zich extra veilig voelt.

Raak zelf niet in de stress

Blijf zelf rustig! Wanneer jij druk en onrustig gaat doen, zal je hond dat voelen en de indruk krijgen dat er echt iets ergs aan de hand is. Angst kan in die zin ‘besmettelijk’ zijn.


Angst niet negeren

Wat is dan wel de bedoeling? Laat de hond lekker tegen je aanliggen als hij daar behoefte aan heeft. Troosten mag! Probeer hem af te leiden en gedraag je opgewekt. Als je hond fysiek contact zoekt, biedt dat dan ook aan. “Kom er maar lekker bij liggen hoor!”


Een ideale bezigheid om 12 uur

Bereid van tevoren een aantal leuke en ingewikkelde hersenwerkspelletjes voor voor je hond. Het zal afleiden van het geknal. Op internet is genoeg inspiratie te vinden.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page