top of page
energy to heal ruby_edited.jpg

Healing voor dieren

Wat is Healing Touch voor dieren?

Healing Touch is een vorm van energy healing gebaseerd op een methode, ontwikkeld door Janet Mentgen; een ontspannende, verzorgende energetische behandelwijze. De technieken helpen het lichaam bij het zuiveren en in balans brengen van de energiesystemen in en om het lichaam. Wanneer een lichaam energetisch in balans is ontstaat er een gevoel van welzijn waardoor heling makkelijker plaats kan vinden. Het is veilig voor alle dieren en werkt goed in combinatie met andere therapieën en geneesmethoden.

 

De methode is gebaseerd op lichte aanrakingen, maar kan ook worden toegepast zonder aanrakingen.

Wanneer Healing Touch for Animals?

Healing Touch for Animals® (HTA) kan helpen bij o.a.

  • pijn

  • herstel van een operatie of ziekte

  • neerslachtigheid, niet lekker in 't vel zitten

  • stress

  • traumaverwerking (verwaarlozing, mishandeling, rouw)

  • angst

  • gedragsaanpassingen

  • aanvullend op behandeling dierenarts

  • preventief en/of als welness behandeling

 

HTA technieken helpen het lichaam bij het zuiveren en in balans brengen van de energiesystemen in en om het lichaam. Wanneer een lichaam energetisch in balans is ontstaat er een gevoel van welzijn waardoor heling makkelijker plaats kan vinden.

Healing Touch helpt bij angst, stress, depressies en traumaverwerking. Het kan bijdragen aan gedragsaanpassingen en het kan pijn verlichten. Ook kan het ingezet worden bij rouwverwerking en als voorbereiding op euthanasie. Het is geschikt voor iedere leeftijd en voor iedere levensfase.

HTA® kan ook preventief of als welness behandeling worden ingezet.

Healing Touch werkt ondersteunend en kan nooit een medische behandeling vervangen.

Meer informatie is te vinden op www.healingtouchforanimals.com

 

hond en pup.jpg
energy to heal kat.jpg
energy to heal hond.jpg

De behandeling

Deze vindt bij voorkeur plaats bij het dier thuis of op een andere plek waar het dier zich op zijn gemak voelt.
Na een intake wordt het energiesysteem van het dier gemeten. Naar aanleiding van de klachten en de meting, maar ook intuïtief, worden de meest passende technieken toegepast.

De eigenaar mag bij de behandeling aanwezig zijn, tenzij dat voor teveel afleiding zorgt, dan graag in de kamer ernaast.
 

Tijdens de behandeling (met en/of zonder aanraking) kan het dier een diep gevoel van ontspanning en rust ervaren en zelfs in slaap vallen. Het effect van de healing is soms meteen zichtbaar, maar soms ook pas enige dagen later. Door meerdere behandelingen te ondergaan zullen de effecten langer aanhouden, al kan één behandeling ook een groots effect hebben!

De eerste intake/behandeling/afsluiting duurt ±75 minuten. Een vervolgsessie is meestal korter.

Behandeling op afstand

Behandelen op afstand is ook mogelijk: bij voorkeur doe ik dat nadat ik het dier persoonlijk heb leren kennen.

Tarieven voor dieren 

Per behandeling, € 75,-.

De behandeling vindt plaats bij het huisdier thuis. Wanneer dit max. 15 minuten fietsen is worden er geen reiskosten in rekening gebracht. Anders 30 ct per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Graag meteen afrekenen (contant of via Tikkie).

 

Je kunt een gemaakte afspraak tot uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos verzetten of afzeggen. Bij een niet tijdige afzegging ben ik helaas genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen.

FOR ENGLISH: since this website is not available in English (yet),  please have a look at this website about Healing Touch for Animals: www.healingtouchforanimals.com or contact me.

HTA Practitioner Logo_2.jpg

"Wij zijn erg blij met de healings van James. Er was meteen een groot verschil te zien: hij is rustiger, luistert beter en dartelt weer als we met hem wandelen!
Zelf heb ik ook wat healings ondergaan: ik vond het heerlijk ontspannend. mijn vermoeidheid was daarna weg en mijn rugpijn werd meteen een stuk minder!"

R.G. - Amsterdam, met hond James

bottom of page